Bed & Breakfast

Wat als de kinderen uit het nest gevlogen zijn ? Hoe de lege ruimtes van de grote boerderij anno 1890 in te vullen ? Voor ons lag het antwoord in het opstarten van een  gezellige B&B voor families.

De vreugde om met gasten omringd te zijn, om hen met het leven op platteland in contact te brengen, om  hen de natuur van het vlakke Vlaanderen te laten zien. Dat zijn onze ambities.

Het landgoed “De Luyckhoek” ligt in het rustige, landelijke Handzame, op 10 minuten rijden van de snelweg E403. In een straal van 20 km liggen de steden Brugge, Roeselare, Ieper, Oostende.  Het is de ideale plaats om met de ganse familie het historische Brugge of de slagvelden van de 1e WO te bezoeken. Fietsroutes lopen door het landschap van de polders met grazende koeien en leemgrond met akkerbouw. 

De schuur uit het midden van de 19e eeuw  werd gerestaureerd en omgevormd tot een gastenverblijf. De oorspronkelijke buitenmuren en het dak met kepers werden behouden en laten je de tijd van toen herbeleven. Alle kamers zijn voorzien van een boxspring, een  eigen badkamer en kabeltelevisie. Ze hebben parketvloeren en plafonds met houten balken. De kamers kijken uit op de kerktoren van Handzame en  omliggende velden. 

accommodatie

De Luyckhoek beschikt over 4 kamers, een terras met grote tuin en boomgaard (5000 m2), een zithoek met haard, een bar, en ruime accommodaties met een flat screen televisie en gratis WiFi. Er is privé parking voor fietsen, motorfietsen en auto's.

Via de buitendeur kan de grote zithoek met bar, de ontbijtzaal en de speelzaal bereikt worden. Deze ruimte laat toe om een feestmaal voor 30 personen te organiseren .

geschiedenis

Op de plannen met wegen uit de Napoleontische tijd is reeds een eenvoudige schuur met woonhuis ingetekend. Na de 1e wereldoorlog werd de schuur verhoogd en werd de schuur uitgebreid. De boerderij met schuur bleef tot einde van de jaren tachtig uit de vorige eeuw  in gebruik. Daarna geraakte de schuur in verval. In 2004 werd met de renovatie van de schuur aangevangen.